Metodologia noastră

Teatru

Pictură

Dans

Jocuri

Metode de lucru cu copiii în grădiniță

Metode moderne de lucru cu copiii Carcas

Grădinița privată din Chișinău Butterfly Mary este alături de părinții care vor să crească copii fericiți, creativi și sănătoși.

Grădinița privată Butterfly Mary promovează metode noi de lucru cu micuții. Acestea au fost elaborate de către colectivul de pedagogi ținând cont de standartele moderne, actuale în educație, în conformitate cu vârsta și cerințele copiilor. Spațiul prielnic dezvoltării și atitudinea sensibilă și profesională a educatorilor sunt menite să dezvolte dexteritatea, concentrarea, gândirea logică, motorica fină, memoria, dezvoltarea senzorială. Pentru copii este dezvoltat un program bine planificat echilibrat din punct de vedere psihologic, care le motivează activitatea cognitivă și creativă și le permite să se dezvolte cu succes atât individual, cât și în grup. Interacțiunea cu copii de vârstă foarte apropiată îi învață pe micuți să fie prietenoși și deschiși în comunicare.

Carcascadrul didactic selectat riguros are menirea să:

În ce constă metodologia noastră Carcas

Învăţământul modern preconizează o metodologie axată pe promovarea metodelor interactive, care să solicite mecanismele gândirii, ale inteligenţei, ale imaginaţiei şi creativităţii. Într-o grădiniță privată modernă strategiile didactice trebuie adaptate astfel, încât să asigure copiilor capacităţile necesare învăţării permanente. Metodele, activitățile extra-curriculare ale grădiniței trebuie să răspundă atât intereselor, nevoilor şi cerinţelor individuale, cât şi celor de grup. În acest context, educatorul are rolul de a-i ajuta pe preşcolari să devină răspunzători de propria formare.

În timpul activităţilor trebuie creată o atmosferă de lucru care să stimuleze disponibilităţile spre acţiune, într-un cadru psihopedagogic afectiv pozitiv. Aceasta poate fi realizată prin antrenarea copiilor în activităţi de învăţare prin cercetare, prin cooperare, joc și amuzament. Principala sarcină a acestei instituții este de a păstra unicitatea și valoarea intrinsecă a vârstei preșcolare ca o etapă importantă în dezvoltarea general. De asemenea, crearea unui mediu social favorabil pentru îngrijirea și educarea copiilor, relația lor armonioasă cu oamenii și lumea în general, formarea stimei de sine și încrederii în sine, sentimentul de echipă și sentimentul de siguranță.

Domenii pentru dezvoltare Carcas

Conceptul unic de dezvoltare ajută la creșterea unei personalități încrezătoare și fericite. Toate activitățile în curs de dezvoltare sunt construite într-o formă de joc, cu schimbări frecvente de activități, care elimină supraîncărcarea copiilor, dar nu reduce eficacitatea.

Programul nostru pentru preșcolari este adaptat și integrat interdisciplinar. Suntem mândri de munca pe care o depunem, standarde de învățare pentru mai multe domenii de dezvoltare:

“Am combinat grija pentru sănătate, formarea inteligenței și abilităților de comunicare ale copiilor într-un sistem armonios. ”
mariana-hasnas-fondatoare-gradinita-300x300

Mariana Hasnaș

Fondatoare

Dezvoltarea cognitivă

Copiii sunt mici exploratori. Pentru ai învăța să folosească imaginația, gândirea, atenția și memoria, îi vom îndruma să descopere cifrele, să cunoască și să deosebească formele și culorile.

Dezvoltarea abilităților artistice

Credem în creativitate și prezența acesteia în fiecare dintre noi. Atelierele pentru pictat, teatru de păpuși, ore de muzică și dans sunt activitățile ce vor crește latura artistică a copilului.

Dezvoltarea fizică

Facem ore de gimnastică zilnic și mai important, copii petrec mult timp jucându-se în aer liber. Implicăm picii în activități ce ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine și de orientare în spațiu și timp.

Dezvoltarea limbajului și comunicării

O dicție corectă se formează încă din copilărie. Noi alegem jocurile interactive, unde cei mici se află în situații care trebuie să repete diferite sunete, ce ajută la pronunțarea corectă a consoanelor, vocalelor și silabelor.

Dezvoltarea socială și emoțională

Lucrul în echipă este o primă lecție pentru copii, care îi învață să interacționeze cu semenii lor. Iar jocurile sociale și lectura în grup ajută la dezvoltarea empatiei și spiritului colectiv printre ei. 

Dezvoltarea deprinderilor sănătoase

Creăm deprinderi sănătoase, cum ar fi respectarea unui regim alimentar zilnic, iar pentru a motiva copii să îndrăgească acest lucru, le povestim despre prințese frumoase și prinți voinici care mâncau bine și la timp.