Grupa Babysitting
Specificul grupei
Metode de lucru
Activități
Orarul zilei
Grupa babysitting la grădinița de copii
9 luni - 1 an și 2 luni
Iubirea - primele silabe
Specificul grupei după vârstă
Primii pași sunt mici, drăgălași chiar și în patru piciorușe. Înscrierea la grădiniță în grupa babysytting se realizează pentru bebelușii de la 9 luni până la 1 an și 2 luni. La această vârstă copiii descoperă lumea prin explorarea senzorială și se descoperă pe ei înșiși. La grădinița privată din Chișinău Butterfly Mary, copiii primesc nu doar îngrijire primară, ci mai ales o supraveghere și o abordare individuală și personalizată în ceea ce privește comunicarea afectivă și emoțională – indispensabilă în această perioadă.



Metode de lucru în detaliu
În timpul zilei, educatorii vor efectua o varietate de activități - de la exerciții distractive de gimnastică distractive până la îmbrățișări calde. Această perioadă este o etapă fascinantă în viața bebelușilor. Aceștia devin mai siguri pe mișcările lor, se ridică în picioare, fac primii pași, deși continua să se deplaseze de-a bușilea, sunt foarte curioși, explorează peste tot. Educatorii grădiniței private nu pun accentul pe jucăriile care nu prezintă interes pentru micuți, dar inventează activități creative, care stimulează senzorial și cognitiv.

Activități zilnice într-un mediu prielnic
- Jocuri ce implică dezvoltarea motricității fine și grosiere: manipularea obiectelor, umplerea cutiilor goale cu obiecte mici (pietricele, iarbă, nisip)
- Jocuri de prindere a jucăriilor, jocuri de construcție (cuburi, căsuță, mărgele din hârtie)
- Activităţi de stimulare a comportamentelor pozitive legate de igiena personală
- Cunoașterea părților corpului
- Gimnastică de înviorare, însoțită de poezioare și muzică
- Cititul – ascultarea pasivă și îmbogățirea vocabularului, plus aplicații din imagini decupate, forme, bucăți de hârtie
- Atingerea, sortarea, încheierea, apăsarea (nasturilor, obiecte din lemn etc)

- Desenul cu vopsea din acril, acuarelă, finger-painting (cu degetele)
- Jocurile de rol, sistematizarea și gruparea jucăriilor
- Plimbări la aer liber și cunoașterea mediului înconjurător
- Cunoașterea animalelor, puii animalelor, unde trăiesc, ce mănâncă, ce sunete scot, cum arată (imagini, prezentări, povești, piese de teatru)
Activități extracuriculare
Înțelegerea lumii și propriului corp
O dezvoltare complexă a mişcărilor copilului are loc după 9 luni. Spre vârsta de 12 luni mişcările devin din ce în ce mai conștiente, mai ample, mai voluntare. Apar elementele de mers (târârea), urmată de mersul cu sprijin, iar după 12-13 luni mersul independent. Educatorii grădiniței private sunt alături de copii în timpul consolidării mersului, oferind ajutor și empatie. Exprimarea emoţiilor: bucuria, surprinderea, supărarea, teama, neplăcerea sunt de fapt forme de manifestare emotivă ale bebeluşului, ei înțelegând lumea prin prisma emoțiilor primare.
Primele cuvinte
În jurul vârstei de 1 an copilul ştie deja multe, descoperă multe obiecte, le cunoaşte pe cele care produc zgomot, pe cele care se mişcă, pe cele care-i produc plăcere, pe cele care nu trebuie atinse, recunoaşte persoanele apropiate din familie şi reacţionează la cele care sunt necunoscute. Educatorii din cadrul grădiniței private din Chișinău Butterfly Mary comunică și relaționează cu micuții în limbajul lor. Învăţarea limbajului în acest interval de vârstă este rezultatul interacţiunii între copil şi adulți.
Dezvoltarea fizică
În primele luni de viață până la 1 anișor cel mai rapid se dezvoltă aria senzorială primară şi aria motorie primară, acestea permiţând copilului să-şi dezvolte simţurile şi mişcările corpului. Aspectele generale ale dezvoltării fizice sunt legate de starea de sănătate generală şi de nutriţie. Grădinița privată din Chișinău Butterfly Mary acordă un interes sporit alimentației sănătoase, investind în produse ecologice, îndulcitori naturali și un meniu bogat în nutrienți, elaborat de un nutriționist specializat.
Dezvoltarea intelectuală
Contactul cel mai direct al copilului cu mediul fizic la care trebuie să se adapteze este realizat prin organele de simţ. Nivelul de dezvoltare al analizatorilor, al senzaţiilor are ca urmare formarea percepţiei. Dezvoltarea percepţiei are loc concomitent cu organizarea atenţiei şi cu capacitatea de orientare. Prezenţa atenţiei se exprimă în actul perceptiv, dezvoltându-se la sugari în strânsă legătură cu mişcarea. De aceea, la grădinița privată din centru copiilor le este stimulată percepţia şi mişcarea consecventă.

Orarul zilei pe scurt

De la gângurit la primele cuvinte...
Centrul de dezvoltare Butterfly Mary