Grupa mică

Specificul grupei

Metode de lucru

Activități

Orarul zilei

Grupa mică în gradinița particulară

1 an și 9 luni - 2 ani și 3 luni

Afecțiune - încredere

Specificul grupei după vârstă Carcas

La centrul de dezvoltare Butterfly Mary se cultivă zilnic prietenia, încrederea şi respectul de sine. Copiii vor fi îngrijiți de educatori amabili și plini de afecțiune. Vor fi încurajați zilnic să descopere lucruri uimitoare, să se aventureze în lumea copilăriei și se vor simți în siguranță. Grădinița privată din Chișinău dispune de mobilier amenajat pentru micuții de la un anișor. Ei vor fi încurajați în toate începuturile lor, vor fi sprijiniți și apreciați.

activitati-grupa-mica-gradinita

Copiii mici sunt extraordinari și atunci când avem grijă de ei în perioadele în care părinții trebuie să se ocupe de alte treburi îi îndrumăm, îi îngrijim și îi ajutăm să învețe mai multe despre lumea din jurul lor. Grupa mică de 1 an și 9 luni până la 2 ani și 3 luni primește o atenție deosebită din partea educatorilor. Noi o privim ca pe o oportunitate pentru ca cel mic să învețe și să se dezvolte. Educatoarea îi îndrumă și verbalizează tot timpul pentru stimularea vorbirii.

gradinita-grupa-mica-activitati-600x400

Metode de lucru în detaliu Carcas

La grădinița privată din Chișinău copii vor dezvolta abilități creative, abilități de grup, motorice și senzitive, vor descoperi lumea înconjurătoarea prin experiențe zilnice. Alături de cadre didactice competente, copiii se vor simți valorizați și își vor descoperi talentele. Prin intermediul materialelor artistice, experimentarea muzicii și a dansului, orizontul copilului se va îmbogăți spectaculos.

Copiii vor dezvolta de mici încrederea în sine, voința, gândirea creativă și vor căpăta o dezvoltare cognitivă armonioasă.

Activitățile de grup au menirea de a spori socializarea și relația cu mediul înconjurător. La această vârstă micuții sunt entuziasmați de sunetele animalelor, de flori și tot ce oferă mai spectaculos natura. Programele zilnice în grup cuprind o serie de activități cum ar fi: cântece, jocuri, povești, exerciții fizice și distractive, activități practice (pictat, desenat, lipit etc). Copiii mici învață prin experiențe senzoriale care stimulează abilitățile lor cognitive, limbajul, abilitățile motorii și sociale.

Activități zilnice într-un mediu prielnicCarcas

Copiii mici sunt în mod natural curioși și perspicace. Organizarea sălilor noastre de clasă și a materialelor are drept scop încurajarea spiritului “explorator” al micuților în condiții sigure și prielnice. Activitățile se axează pe exerciții de dezvoltare a echilibrului, coordonării membrelor și a privirii, de a executa diverse mișcări în ritmul musical. Copiii au nevoie de un mediu potrivit vârstei și intereselor lor. Programul nostru oferă micuților o varietate de activități stimulative și distractive, cum ar fi: potrivirea și sortarea, descoperirea culorilor, a numerelor și identificarea/clasificarea obiectelor. Secretul succesului învățării timpurii a cititului constă în expunerea constantă a micuților la lectură și jocuri de cuvinte.

activitati-la-gradinita-grupa-mica

Activități extracuriculare

Înțelegerea lumii și propriului corp

În această perioadă copilul îşi verbalizează toate curiozităţile, conduitele afective devin tot mai complexe. Concomitent el îşi verbalizează dorinţele, intenţiile, voinţele, sentimentele. Timiditatea faţă de persoanele străine, simpatia sau antipatia prind contur, el începe perceapă glumele şi poate surâde la complimente. Grădinița privată din Chișinău Butterfly Mary oferă un spectru larg de metode de educație constructive, care permit copilului să-și recunoască emoțiile și propriul corp.

Primele cuvinte

Gândirea copilului mic este elementară şi foarte legată de concret, operând cu reprezentări ale obiectelor şi fenomenelor. Dezvoltarea gândirii este strâns legată de dezvoltarea limbajului. Copilul descoperă că toate obiectele şi fenomenele, însuşirile au un nume. Cuvântul denumeşte un obiect, o persoană, o însuşire, iar înţelegerea lui de către copil se face prin perceperea situaţiei. Scopul echipei grădiniței private din Chișinău Butterfly Mary este de a dezvolta limbajul copiilor, prin jocuri de cuvinte, povești și multe discuții.

Dezvoltarea fizică

Multe oferte educaționale de la grădinițele private din Chișinău pun accent deosebit pe dezvoltarea intelectuală și senzorială, dar se uită cu predilecție de alimentație și dezvoltarea fizică. Oferim zilnic copiilor multe cunoștințe, dar uităm să vorbim deschis despre dezvoltarea fizică. Un meniu sănătos stă la baza formării unui viitor adult puternic și energic. La grădința privată din centru Butterfly Mary este exclus zahărul din meniul zilnic, alimentele sunt 100% ecologice, iar meniul este elaborat de un nutriționist certificat.

Dezvoltarea intelectuală

Conform teoriei inteligențelor multiple a lui Howard Gardner, copiii au inteligenţe diverse: inteligenţa lingvistică, inteligenţa logico-matematică, inteligența spaţială, inteligenţa kinestezică, inteligenţa muzicală. La începutul acestei perioade este foarte important să sensibilizăm talentele și abilitățile copilului, pentru a le dezvolta! Educatorii grădinței private din centru Butterfly Mary au o abordare absolut individuală și valorifică micile talente ale copiilor.

Orarul zilei pe scurt​ Carcas

În fiecare zi, copii fac multe descoperiri în procesul de cunoaștere a lumii.

Centru de dezvoltare Butterfly Mary