Grupa mijlocie
Specificul grupei
Metode de lucru
Activități
Orarul zilei
Grupa mijlocie la gradiniță cu program modern
2 ani și 4 luni – 3 ani
Emoție - încurajare
Specificul grupei după vârstă
La această vârstă, copiii descoperă lucruri noi zilnic. Odată cu împlinirea vârstei de 2 ani și 4 luni, copiii încep să exercite independența, vor să experimenteze mai mult, să testeze tot ce se întâmplă în jurul lor și să observe reacțiile celorlalți. Programul și metodele noastre de lucru îi introduce într-o lume a învățării, împărtășirii și a explorării.



Metode de lucru în detaliu
Descoperă cele patru domenii pe care ne concentrăm pentru a oferi copilului oportunități infinite de creștere și învățare.
Dezvoltarea capacităților intelectuale
Butterfly Mary învăluie copilul în activități practice pentru a extinde gândirea. Noi încurajăm investigarea și rezolvarea problemelor, memoria, interesul pentru a dobândi alte cunoștințe, inteligențele multiple, folosind piese și cartonașe matematice pentru a-i învăța să numere, să recunoască numerele și ordinea lor.
Comunicarea
Grădinița privată Butterfly Mary încurajează micuții spre verbalizare și socializare, dezvoltând abilități de comunicare. Noi stimulăm dezvoltarea vocabularului prin reproducerea și repetarea cuvintelor. Comunicarea cu copiii noştri este un aspect important pentru consolidarea relaţiilor cu ei.
Dezvoltarea abilităților creative
Butterfly Mary încurajează copilul să se exprime în mod individual. Noi susținem jocurile de rol, încurajăm exprimarea creativă, stimulăm imaginația prin relatarea poveștilor, desen și arta vorbirii. În programul zilei sunt incluse activități precum pictura cu mânuțele, mini teatru de păpuși și crearea de aplicați.
Relaționarea
Centrul de dezvoltare pentru copii Butterfly Mary ajută copilul să experimenteze un sentiment de unitate. Sprijinim joaca cooperativă prin intermediul activităților în grup, le educăm empatia și afecțiunea față de ceilalți semeni. Jocurile sociale ne ajuta zilnic să ne realizăm scopurile propuse.

Activități zilnice într-un mediu prielnic
Caracteristici ale programului:
- Încurajarea și suportul care întăresc încrederea și independența copilului;
- Oportunitatea de a se exprima prin muzică, artă, dans, și teatru;
- Un ambient prielnic, care se axează pe dezvoltarea cognitivă, emoțională, socială și fizică a copilului;
- Activități și materiale specifice vârstei, ce vor ajuta copilul să opereze cu diferite concepte de învățare;
- Comunicarea dintre părinte și educator în mod regulat și actualizări zilnice;
- Experiențe captivante individuale și în grup.

Activități extracuriculare
Înțelegerea lumii și propriului corp
Integrarea copilului în colectivitate devine o condiţie esenţială a stimulării şi folosirii optime a potenţialului său. Înscrierea la grădiniță devine, astfel, unul din factorii cheie ai dezvoltării copilului în această perioadă. Copilul se descoperă din ce în ce mai mult pe sine, realizând că nu este identic cu ceilalţi. Tot în această perioadă conştientizează că propriile acţiuni, comportamente - produc anumite reacţii în mediul lui de viaţă și devine mai responsabil.
Primele cuvinte
Într-o grădiniță privată în Chișinău dezvoltarea limbajului și comunicării reprezintă procesul cel mai profund în timpul primilor trei ani de viață. Activitățile extracurriculare specifice au drept scop dezvoltarea abilităților de comunicare într-un mediu bogat din punct de vedere senzorial. În jurul vârstei de 3 ani, copilul atinge o fază superioară de dezvoltare a limbajului, acesta devenind instrument al gândirii. Gândirea utilizează cuvinte şi construcţii verbale pentru a se putea raporta la diversitatea lumii înconjurătoare, de aceea este foarte importantă implicarea educatorilor și a metodelor educaționale moderne din cadrul unei grădinițe private.
Dezvoltarea fizică
Grădinița privată Butterfly Mary are drept scop creșterea unor copii sănătoși și fericiți. Pentru dezvoltarea abilităților motorii, a dexterității și motricității avem echipament necesar și un cadru didactic specializat. Între 2 și 3 ani se dezvoltă capacitatea copilului de a se juca și cu alți semeni. În joc mişcările şi conduita copilului încep să se coreleze, să se subordoneze unor intenţii, ceea ce implică organizarea conduitei. Urmare a acestui fenomen este stabilirea de relaţii între copii, socializarea prin joc și activitățile în aer liber.
Dezvoltarea intelectuală
Gândirea copilului la această vârstă este strâns legată de dezvoltarea senzaţiilor şi percepţiilor. Investigarea practică asupra obiectelor şi fenomenelor din jurul lui se bazează în continuare pe actul percepţiei. Jocul imaginar, jocul de rol, simularea diferitor situații, teatrul și alte activități creative dezvoltă gândirea. La grădinița privată din Chișinău este primordială cunoașterea lumii, atât din punct de vedere al extinderii cunoștințelor, cât și din perspectiva diversității emoțiilor și capacităților intelectuale.

Orarul zilei pe scurt
